ОПТИМИЗАЦИЯ ТЕХНОЛОГИЧЕСКОГО ПРОЦЕССА СУШКИ ГЛЮКОЗНОГО СИРОПА

МРНТИ 65.29.29                                                                                  №1 (2020г.) Скачать статью Байкенов А.О., Ботбаева Ж.Т., Коптлеуова Т.М., Елеукенова К.А., Байгенжинов К.А., Туякова А.Р., Есимова   Ж.А.   Эффективность технологических режимов распылительной сушки имеет решающее значение для работы крахмалопаточных производств, определяя выход и качество готовой продукции. Поиск новых способов, оптимальных технологических режимов получения сухих глюкозных сиропов является важным фактором повышения результативности крахмалопаточного…

СОВРЕМЕННЫЕ ТЕНДЕНЦИИ В ПРОИЗВОДСТВЕ НОВЫХ ВИДОВ ЖИРОВЫХ ПРОДУКТОВ

МРНТИ 65.65.33                                                                                      №1 (2020г.) Скачать статью Джураева Н.Р., Исабаев И.Б., Атамуратова Т.И. Обобщены, систематизированы и проанализированы современные тенденции развития производства новых видов жировых продуктов. Установлены наиболее перспективные из них. Обоснована эффективность направления по созданию композитных смесей из жиров и продуктов переработки традиционного и нетрадиционного не обезжиренного низкомасличного сырья. Произведён анализ стратегических перспектив и рисков производства…

ПРОВЕДЕНИЕ МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИХ ИССЛЕДОВАНИЙ САНИТАРНОГО СОСТОЯНИЯ ПОВЕРХНОСТЕЙ И ВОЗДУХА В КАМЕРАХ ХОЛОДИЛЬНОГО ОБОРУДОВАНИЯ МЯСОПЕРЕРАБАТЫВАЮЩИХ ПРЕДПРИЯТИЙ

МРНТИ 65.59.19, 34.27.49                                                                         №1 (2020г.)   Скачать статью Умиралиева Л.Б., Чижаева А.В.,  Велямов М.Т.,  Велямов   Ш.М.   Представлены результаты исследования санитарного состояния холодильных камер мясокомбинатов и образцов хранящегося в них мяса говядины. Создана модельная коллекция изолятов микробной флоры холодильного оборудования для разработки метода повышения сроков качественного и безопасного хранения мяса и мясных изделий. Поверхностная микрофлора…

ПЕРСПЕКТИВЫ ПРОИЗВОДСТВА БИОЛОГИЧЕСКИ ПОЛНОЦЕННЫХ СТАРТОВЫХ КОМБИКОРМОВ ДЛЯ СУДАКА В РЕСПУБЛИКЕ КАЗАХСТАН

МРНТИ 65.31.29, 69.25.15                                                                       №1 (2020г.)   Скачать статью Сидорова В.И., Асылбекова С.Ж., Январева Н.И., Койшыбаева С.К., Бадрызлова Н.С.   Впервые в Казахстане разработаны рецепты стартовых комбикормов для личинок и молоди судака из местного кормового сырья. Комбикорм выработан методом экструдирования. Изучены технологические свойства комбикорма, кормовая ценность. Содержание протеина 57,5%, жира 12,2%, общая энергетическая ценность 494,58//20,60 ккал…

Энтеросорбциялық тағамдық талшықтарды бидай нанына қосу рецептурасын және технологиясын құру

МРНТИ 65.33.03.43.01.05                                                                       №4 (2019г.) С.Х. Акназаров,  Ұ.М. Әмзеева,  К.С. Бексейтова К.С., Нуралы, А.Ж. Мутушев, С.Т. Жиенбаева, М.П. Байысбаева, З.Н. Молдақұлова Соңғы жылдары Қазақстанда халық денсаулығының жай-күйі нашарлауда. Бұл қоршаған ортаның, тамақ өнімдерінің уытты заттармен, пестицидтермен, радионуклидтермен және иммунитеттің жалпы төмендеуімен байланысты. Азық-түлік өнімдерін өндірушілер олардың қатарына тағамдық талшықтар да жататын, денсаулықты жақсартуға ықпал ететін әртүрлі…

Итмұрын жемісінің кекстің физикалық-химиялық көрсеткіштеріне әсері

МРНТИ 65.35.03                                                                                       №4 (2019г.) Мамаева Л.А., Жумалиева Г.Е., Муратбекова К.М., Ербулекова М.Т.   Авторлар функционалдық мақсатта итмұрын жемістерін қолдану арқылы ұннан жасалған кондитерлік өнімдер технологиясын әзірледі. Сонымен қатар, итмұрын жемісінен дайындалған ботқаның кекстердің физика-химиялық сипаттамаларына әсері зерттелген. Мейіздің орнын итмұрын жемісінен жасалған ботқамен алмастырып, көлемін ұлғайту арқылы кекстердің ылғалдылығының артқаны байқалды. Кекстің қышқылдық деңгейі құрамындағы…

Энтеросорбциялық тағамдық талшықтарды қолдану арқылы функционалды сүт өнімдерінің технологиясын жасау

МРНТИ 65.63.33.43.01.05                                                                       №4 (2019г.) Нуралы А.М., Акназаров С.Х., Алимарданова M.К., У.М. Амзеева, Азаткызы С., Бакиева В.М., Шунекеева А.    Мақалада энтеросорбциялық диеталық талшық қосылған ферменттелген сүт өнімдерін дайындау технологиясын дамыту туралы айтылады. Қышқыл сүт өнімдерін өндіруге арналған шикізат ретінде майлылығы және ақуызы жоғары сүт пайдаланылады. Алайда, маусымдық тұрақсыздыққа байланысты бұл көрсеткіштер орнықты емес. Сондықтан, сүт…

Қамырдың реологиялық қасиеттеріне қайта этерификацияланған майлардың әсерін зерттеу

МРНТИ 64.65.03                                                                                        №4 (2019г.) Муслимов Н.Ж., Сакенова Б.А., Темирова И.Ж.,  Альдиева   А.Б. Қамырға қосылатын май өнімдері қамырдың реологиялық қасиеттерін, нан-тоқаш өнімдерінің тағамдық құндылығын қалыптастыруда және олардың балғындығын сақтауда маңызды рөл атқарады. Жұмыста қайта этерификацияланған майлардың қамырдың реологиялық қасиеттеріне әсері зерттелді. Құрамында қанықпаған май қышқылдарының трансизомерлері төмен қайта этерификацияланған майлар, толық гидрогенизацияланған май, пальма және рапс…

Отандық шикізаттың әр түрінен глютенсіз құрғақ қоспа өндірудің технологичлық аспектілері

МРНТИ 65.29.33                                                                                       №4 (2019г.) Ботбаева Ж., Коптлеуова Т., Байкенов А.,  Байгенжинов К., Издибаева Г., Елеукенова К.    Мақалада қарақұмық, тары, күріш және жүгері дәнді дақылдарының ұнынан глютенсіз ботқа өндіру технологиясы ұсынылады. Таңдалған дақылдар арнайы сынау жүйесімен құрамында глютеннің болмауы үшін тексерілді. Экструзия режимдерін белгілеу үшін барлық дақылдар крахмалдарының балқу нүктелері анықталды. Сапалық сипаттамалар (ылғалдылық, май,…

Әртүрлі тұқымдағы ешкі сүтінің майлы-қышқылды құрамын зерттеу

МҒТАР 65.63.03, 65.63.29                                                                     №3 (2019г.) Шаншарова А.С., Тултабаева   Т.Ч. «KozaMilk» шаруа қожалығында және Алматы облысындағы жеке шаруашылықтарда түрлі тұқымдардағы ешкі сүтінің құрамы бойынша май қышқылдарының мөлшерінің өзгермелілігіне бақылау жүргізілді. Майлы фазаларды сәйкестендіру Қазақстан-Жапония инновациялық орталығының зертханасында отты-иондау детекторы мен капилярлық колоннасы Agilent J &W Columns GP-Sii 88 for FAME өлшемі 100м˟0,25мм˟0.2мкл болатын Shimadzu GC-2010 Plus газ…

Яндекс.Метрика