Қайта этерификацияланған майлардың нан-тоқаш өнімдеріне әсері

МРНТИ 65.33.03                                                                                 №2 (2020г.) Альдиева А.Б., Темирова И.Ж., Шаймерденов Ж.Н., Далабаев А.Б., Сакенова Б.А., Жунусова К.З., Муслимов Н.Ж.   Бұл жұмыста қайта этерификацияланған майларды нан пiсiруде қолдануға талдау жүргiзiлдi. Физиологиялық тұрғыдан толық майдың май қышқылдарының оңтайлы қатынасына сәйкес келетін осы майларды қолданудың орындылығы көрсетілген. Май қышқылының транзомерлері төмен, икемділіктің қажетті диапазонына және қатты триглицеридтердің жеткілікті…

Ешкі сүтінен жұмсақ ірімшік алу технологиясын зерттеу

МҒТАР 65.63.39                                                                                 №2 (2020г.) Жұмахан С.Т., Қозықан С.   Қазіргі уақытта әлемде балалар тағамы, емдік тағамдар өндірісінде, ірімшік өндіру кезінде сиыр сүтін ешкі сүтімен алмастыру үрдісі айқын байқалуда. Ешкі сүтінен өндірілген жұмсақ ірімшіктің артықшылығы сол, шикізаттың тиімді пайдаланылуы, дайын өнімнің тағамдық құндылығының және шығарылымының жоғары болуына негізделген. Мақалада ешкі сүтінен жұмсақ ірімшік өндірудің технологиялық процестері…

Ұнтақталған глютенсіз ұнның ұсақтығының су сіңіру қасиетіне ықпалын зерттеу

МРНТИ 65.33.35                                                                          №2 (2020г.) Коптлеуова Т.М., Ботбаева Ж.Т., Байкенов А.О., Жанайдарова А.Е., Муслимов Н.Ж., Елеукенова   К.А.   Целиакия ауруы бар науқастарды глютенсіз өнімдермен қамтамасыз ету мәселесі белгілі әлеуметтік мәнге ие және еліміздің халқының өмір сүру сапасын қамтамасыз етуде маңызды рөл атқаратын ғаламдық категорияларға жатады. Мақалада әр түрлі мөлшердегі глютенсіз глютенді ұнды зертханалық ұнтақтау кезіндегі ұнның…

Глюкоза шербетін кептірудің технологиялық процесін оңтайландыру

МРНТИ 65.29.29                                                                                  №1 (2020г.) Скачать статью Байкенов А.О., Ботбаева Ж.Т., Коптлеуова Т.М., Елеукенова К.А., Байгенжинов К.А., Туякова А.Р., Есимова   Ж.А. Дайын өнімнің шығымын және сапасын анықтайтын бүріккіш кептіргіштердің тиімді технологиялық тәртібі крахмал-сірне өнеркәсіптерінің жұмысы үшін ең маңызды шешімге ие. Крахмал-сірне өнеркәсіптерінің нәтижесін арттырудың ең басты факторы құрғақ глюкозды шәрбат алудың жаңа әдістерін, тиімді технологиялық тәртібін…

Май өнімдерінің жаңа түрлерін өндірудегі заманауи үрдістер

МРНТИ 65.65.33                                                                                      №1 (2020г.) Скачать статью Джураева Н.Р., Исабаев И.Б., Атамуратова Т.И. Май өнімдерінің жаңа түрлерінің өндірісін дамытудың заманауи үрдістері қорытылды, жүйеленді және талданды. Олардың ішіндегі болашағы зор дегені анықталды. Майлардан, дәстүрлі және дәстүрлі емес, майлылығы төмен шикізатты қайта өңдеуден алынған өнімдерден композиттік қоспаларды жасау бойынша бағыттардың тиімділігі негізделген. Нарықтық экономиканың қазіргі жағдайында ұн өнімдерін…

Ет өңдейтін кәсіпорындардың тоңазытқыш құрылғыларының камераларындағы беткі және ауаның санитарлық жай-күйіне микробиологиялық зерттеулер жүргізу

МРНТИ 65.59.19, 34.27.49                                                                         №1 (2020г.) Скачать статью Умиралиева Л.Б., Чижаева А.В.,  Велямов М.Т.,  Велямов   Ш.М. Ет комбинаттарының тоңазыту камераларының санитарлық жағдайын және оларда сақталған сиыр етінің үлгілерін зерттеу нәтижелері ұсынылған. Ет пен ет өнімдерін сапалы және қауіпсіз сақтау мерзімдерін арттыру әдісін дайындау үшін тоңазытқыш құрылғыларының микробты флора изоляттарының модельді коллекциясы жасалды. Салқындатылған күйінде сақтау кезінде…

Көксеркеге арналған биологиялық толыққанды бастапқы құрама жемдерді Қазақстан Республикасында өндірудің болашағы

МРНТИ 65.31.29, 69.25.15                                                                       №1 (2020г.) Скачать статью Сидорова В.И., Асылбекова С.Ж., Январева Н.И., Койшыбаева С.К., Бадрызлова Н.С.   Қазақстанда алғаш рет көксеркенің дернәсілі мен шабақтарына арналған отандық жем шикізатынан жасалатын старттық құрама жемдердің рецептері әзірленді. Құрама жем экструзиялау әдісімен жасалды. Құрама жемнің технологиялық қасиеттері мен азықтық құндылығы зерттелді. Құрамындағы протеиннің мөлшері 57,5%, майдың мөлшері 12,2%,…

Энтеросорбциялық тағамдық талшықтарды бидай нанына қосу рецептурасын және технологиясын құру

МРНТИ 65.33.03.43.01.05                                                                       №4 (2019г.) С.Х. Акназаров,  Ұ.М. Әмзеева,  К.С. Бексейтова К.С., Нуралы, А.Ж. Мутушев, С.Т. Жиенбаева, М.П. Байысбаева, З.Н. Молдақұлова Соңғы жылдары Қазақстанда халық денсаулығының жай-күйі нашарлауда. Бұл қоршаған ортаның, тамақ өнімдерінің уытты заттармен, пестицидтермен, радионуклидтермен және иммунитеттің жалпы төмендеуімен байланысты. Азық-түлік өнімдерін өндірушілер олардың қатарына тағамдық талшықтар да жататын, денсаулықты жақсартуға ықпал ететін әртүрлі…

Итмұрын жемісінің кекстің физикалық-химиялық көрсеткіштеріне әсері

МРНТИ 65.35.03                                                                                       №4 (2019г.) Мамаева Л.А., Жумалиева Г.Е., Муратбекова К.М., Ербулекова М.Т.   Авторлар функционалдық мақсатта итмұрын жемістерін қолдану арқылы ұннан жасалған кондитерлік өнімдер технологиясын әзірледі. Сонымен қатар, итмұрын жемісінен дайындалған ботқаның кекстердің физика-химиялық сипаттамаларына әсері зерттелген. Мейіздің орнын итмұрын жемісінен жасалған ботқамен алмастырып, көлемін ұлғайту арқылы кекстердің ылғалдылығының артқаны байқалды. Кекстің қышқылдық деңгейі құрамындағы…

Энтеросорбциялық тағамдық талшықтарды қолдану арқылы функционалды сүт өнімдерінің технологиясын жасау

МРНТИ 65.63.33.43.01.05                                                                       №4 (2019г.) Нуралы А.М., Акназаров С.Х., Алимарданова M.К., У.М. Амзеева, Азаткызы С., Бакиева В.М., Шунекеева А.    Мақалада энтеросорбциялық диеталық талшық қосылған ферменттелген сүт өнімдерін дайындау технологиясын дамыту туралы айтылады. Қышқыл сүт өнімдерін өндіруге арналған шикізат ретінде майлылығы және ақуызы жоғары сүт пайдаланылады. Алайда, маусымдық тұрақсыздыққа байланысты бұл көрсеткіштер орнықты емес. Сондықтан, сүт…

Яндекс.Метрика